Покана за отворена дискусия

ПОКАНА

 

Каним всички заинтересовани граждани на първата от поредица отворени обществени дискусии на тема :

“Миналото, настоящето и бъдещето на сградата на Народно читалище “Светлина -1861”

 

Първата дискусия ще се проведе на 12.07.2018г., 17.часа в гр. Шипка в салона на Читалището на ул. Боян Чомаков 4 в присъствието на г-жа Амелия Гешева, Заместник Министър на Културата, представители на Община Казанлък, г-жа Василка Панайотова, Кмет на град Шипка, проф. Вера Бонева, общественици, културни дейци и представители на бизнеса. Следват провеждане на дискусии в София и други градове. Целта на дискусиите е формиране на организационен комитет, който да изгради концепцията за ползване на сградата и нейното възраждане, както и да ръководи дарителската кампания.

 

ДНЕВЕН РЕД

1) Представяне на настоящата ситуация – история на сградата, медиен и обществен интерес и среща с Министърът на Културата, действия,  предприети от Министерство на Културата, Община Казанлък и Кметство Шипка, Народно Читалище “Светлина – 1861” към момента.

2) Дискусия и генериране на идеи за бъдещето на сградата.

3) Предложения за членове и структура на Организационен комитет

4) Необходими последващи действия.

 

Заедно можем да открием реални възможности за интегрирането на сградата в културния живот на Община Казанлък и страната. Можем да спрем разрухата и да се обединим около една благородна кауза, целяща просвета, развитие и разцвет.

Заповядайте!

 

Напишите първи коментар.

Вашият отговор