11.11.2017 Табели за Образователен маршрут „По стъпките на Феликс Вожели“

Каним приятелите на гората да се присъеидинят към нас в поставянето на табелите на образователния маршрут „По стъпките на Феликс Вожели“ в гората над Шипка в местностите Димовец – Армана. Идеята за образователния маршрут се ражда в резултат на усилията на Шипченския Инициативен комитет да запази гората над град Шипка. Задачата ни в събота ще бъде да поставим 4 големи и 8 малки дървени табели по пътеката от Димовец до Армана, както и да разчистим някои нападали дървета.
Изходен пункт: м. Димовец
Облекло; спортно-работно.
Какво да си носите: ако ви е възможно може да вземете някой от следните инструменти: свредел за копаене на дупки, лом, триони, лозарски ножици. Най-добре се свържете с нас, за да уточним от какви инструменти ще има нужда. Вземете също добро настроение, някой музикален инструмент и не забравяйте, че най-сладко се похапва в гората, така, че може да си вземете сандвичи – ние също ще предвидим храна, за да се почерпим на Армана 🙂
В поставянето на табелите ще се включат граждани от Шипка и Казанлък, Държавно Горско Стопанство Казанлък.
Маршрутът е осъществен от доброволци по програма Еразъм+ към фондация „Отворен интелект – ОУПЪН МАЙД“ със съдействието на сдружение „За Земята“, Асоциация на парковете в България и Народно Читалище – Светлина – 1861“, гр. Шипка и доброволци. За контакти: 088-886-4737, tabasa@gmail.com.
повече информация www.shipka.info

Коментарите за тази статия са затворени.