Този уеб сайт е създаден в рамката на Европейската доброволческа служба (ЕДС) по програма Еразъм + по проект „Доброволческа програма – изграждане на общност – трансформация на град Шипка в модерно туристическо, културно и историческо селище и е осъществяван от фондация „Отворен интелект – ОУПЪН Майнд“ в партньорство с Народно Читалище „Светлина – 1861BIJ de Brest (Франция)TD Zetale (Словения)Messzelátó Egyesület (Унгария) и homo ecos (Латвия), Association Building Bridges (Испания) и Naturefriends (Германия)

Със своето богато културно наследство и стратегическо местоположение, Шипка е  скритата перла в короната на Розовата долина.

Целите, които си поставяме с този уеб сайт са светът да научи за прелестите на Шипка, да привлечеп посетители в Шипка и в Розовата долина и в същото време да спомогнем за повишиване стандарта на живот за местните хора в резултат на увеличението на туристическите посещения.

Доброволците, които участват в този проект обединиха усилията си за създаването на тази уеб страница. Благодаря на Одри от Унгария и Синтия от Латвия, на Ева от Словения и Антона от Франция. И добре дошли на Лена (Германия)  и Адел (Франция).