Кино, театър, опера и балет онлайн!

Отново сме с вас, за да ви представим множество нови възможности да оползотворите свободното си време по време на карантина наслаждавайки се на култура в мрежата. Солидарни с принудителната изолация, някои международни, но и много национални културни институции предоставят продукцията си напълно безплатно. Не пропускайте тази възможност! Ето какво сме събрали за вас тази седмица:

ТЕАТЪР, ОПЕРА и БАЛЕТ ОНЛАЙН

Софийска опера и балет започна нова рубрика SOFIA OPERA PEARLS STREAMS - онлайн излъчване на записи на някои от най-емблематичните си постановки. Предстоящите стрийминги можете да следите на сайта на операта или на страницата им във Фейсбук. Една уникална възможност за всички любители на оперното изкуство, които живеят извън столицата и рядко имат възможност да посетят постановките на Софийска опера и балет.

Театър лаборатория "Алма Матер" към Софийски университет също се включи активно в световното споделяне на култура и почти през ден качва в канала си в Ютуб записи от своите постановки. Следете програмата оттук.

Кралят Умира

снимка: Алма Матер

Редовно излъчва емблематични постановки и Театрална работилница "Сфумато" - не пропускайте днес, 26 март от 19:00 ч. постановката "Зимна Приказка" по Уилям Шекспир.

А защо да не се докоснем и до световните сцени? Някога били ли сте на Бродуей? Не!? Сега имате тази възможност.  BROADWAY HD предлага на страницата си 7 дневен пробен период, през който ще можете да се докоснете до някои от най-известните продукции на Манхатън, като например "Алиса в страната на чудесата" или "Питър Пан", постановки на световно ниво, които със сигурност ще ви запленят.

OperaVision е още една възможност да гледате най-иновативното от световното оперно изкуство днес. Истински подарък за всички любители на операта. Достъпните постановки можете да видите тук.

 

КИНО

Знаете ли, че платформата NETFLIX предлага 1 месечен пробен период? За да създадете акаунт е нужно да предоставите кредитна или дебитна карта, но не се притеснявайте, просто не забравяйте да се изключите преди да е свършил пробния ви период и платформата няма да ви таксува нито стотинка. Поне за месец (а се надяваме дотогава да свърши карантината) ще можете да се наслаждавате абсолютно безплатно на множество филми и на любимите си сериали, някои от които дори със субтитри на български.

А ако сте любители на късото кино, ето два чудесни канала, които се грижат българското късо кино да стига до вас. Това са NO BLINK и КИНЕМАТОГРАФ.

Международен Филмов Фестивал "На брега" пък предлага едно необичайно онлайн парти наречено “Стой по гащи и гледай късометражки” - този петък от 19:00 ч. на страницата на фестивала във Фейсбук.

И за финал, един малко по-различен, критичен, но определено много интересен видео репортаж, в който холандецът Патрик Смитьойс разказва за Своята нова родина - България. "My new homeland" е канал в Ютуб в който Патрик споделя вижданията си за новата си родина в общо 14 епизода.

Горещо ви препоръчваме и серията ЧОВЕК, която можете да гледате абсолютно безплатно на сайта Dokumentalni.com, както и много други документални филми.

Стойте си вкъщи и бъдете здрави! Приятно гледане!

За нас

последвайте ни

+359 884 543 040+359 884 543 040svetlina1861[at]abv.bg
ул. Боян Чомаков 4
6150 гр. Шипка
пишете ни
Сайтът е създаден по проект на фондация OPEN MIND по програма Еразъм + на Европейската комисия в партньорство с НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Подкрепата на Европейската комисия за създаването на този уеб сайт не представлява одобрение на неговото съдържание, което представлява единствено и само възгледите на авторите на сайта. ЕК не носи отговорност за употребата на публикуваната информация на този сайт.
©  2022 Посети ШипкаСъздадено от Стайл нет
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram