Кратка концепция за ползване на Читалищната сграда в град Шипка след възстановяването ѝ

1)      Място за провеждане на концерти на известни изпълнители и музиканти

Залата има много добра акустика и дава възможност за провеждане на концерти на високо професионално ниво.

2)      Организация на художествени пленери и фотопленери. (уговорени са партньорства със Старозагорската опера, художника Росен Дончев и др.)

3)      Излагане на експозиция от художествената галерия „Христо Песев“ – към момента в галерията има над 250 картини на шипченски художници и над 150 пластики на шипченски скулптори, за  които няма достатъчно пространство в настоящата сграда на читалището.

4)      Експозиция на етнографска колекция към НЧ „Светлина-1861“ и на експонати от архива на Шипка, които в момента се намират в хранилището на Чирпанлиевата къща.

5)      Място за провеждане на театрални представления – възможност за партньорство с Казанлъшкия театър и други театри от страната

6)      Оперни представления (Старозагорска опера)

7)      Представяне на музейни изложби от Национален парк „Шипка-Бузлуджа“, РИМ Искра и др.

8)      Провеждане на семинари, фестивали и други мероприятия.  

За нас

последвайте ни

+359 884 543 040+359 884 543 040svetlina1861[at]abv.bg
ул. Боян Чомаков 4
6150 гр. Шипка
пишете ни
Сайтът е създаден по проект на фондация OPEN MIND по програма Еразъм + на Европейската комисия в партньорство с НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Подкрепата на Европейската комисия за създаването на този уеб сайт не представлява одобрение на неговото съдържание, което представлява единствено и само възгледите на авторите на сайта. ЕК не носи отговорност за употребата на публикуваната информация на този сайт.
©  2022 Посети ШипкаСъздадено от Стайл нет
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram