Ремонт на читалището

 

 

В сградата на Читалището се съхранява богатия книжен фонд на библиотеката, състоящ се от над 31,000 тома книги, колекция от над 200 на картини на шипченски художници и 150 пластики на известните шипченски скулптори Христо Песев и Христо Боев, зрителен салон, репетиционна и канцелария. 

От 2016 година до днес са набрани над 5,000 лева за ремонт на покрива на настоящата Читалищна сграда.

През 2016 се извършва ремонт на южната пола над библиотеката (1/6 от цялата площ) на стойност около 1000 лева, като с това са спрени течовете в южната част на библиотеката.

В периода 2018 – 2020 са набрани над 4,000 лева с помощта на кампанията България дарява и местни дарители, с които са закупени материали. Дарени са керемиди от Деница Добрева. Положеният труд е на доброволни начала от Шипченските строители и други приятели на читалището от цялата страна. По този начин са ремонтирани около 160 м2 от северната пола на читалището, които бяха най-належащи.

През 2021 с доброволен труд, положен от Атанас Забунов бяха ремонтирани улуците и поставени водостоци. По този начин са спрени до голяма степен течовете върху фасадата, докато наберем достатъчно средства цялостна подмяна. Кампанията по набиране на средства продължава – освен за улуците, за закупуване на греди, нови улуци, наем на скеле и тн.

През 2021 по повод 160 годишнината от основаване на читалището е направен ремонт на зрителния салон с цел използване на пространството и за изложбена площ, направен е частичен ремонт на фасадата и в ход ремонт на фоайето. 

Благодарности към всички дарители, строители и помощници. 

Как да помогнете?

1) Парично дарение:

По банков път – банка ДСК, гр. Казанлък
Банкова сметка:
BG73STSA93000004324006, BIC: STSABGS
основание: ремонт на покрив на сегашната читалищна сграда
За удостоверение на дарението ще бъде сключен договор за дарение.
В брой в сградата на Читалището срещу разписка и договор.
чрез Paypal  или директно плащане чрез дебитна/кредитна карта от тук:
 

2) Предоставяне на материали – нуждаем се от черна хартия, улуци, дървен материал, винтове, пирони

3) Доброволен труд от ваша страна или вашия персонал за извършване на ремонта.

4) Търсим купувач за армирано желязо – рулони 8мм и 6мм, както и метални врати и решетки.

Благодарим Ви, че избрахте да подкрепите НЧ „Светлина – 1861“!

Благодарности на проф Емилия Друмева, Антоанета Бастрева и нейните съученици, Ганка Косекова, Диана Раденкова, Деляна Маринова, Нели Папазова, Красимира Ганчева, Светиев, Петър Русев, Таня Ганевска и Пепа Буртичелова за събраните към момента средства и още много други. 

 

 

Обратна връзка

  Коментари: 1

Вашият отговор