Належащ ремонт на покрива на читалището в Шипка

Народно Читалище „Светлина -1861“ организира кампания за набиране на средства за извършването на ремонт на покрива на настоящата Читалищна сграда. След извършения ремонт на южната пола над библиотеката (1/6 от цялата площ) с помощта на средствата събрани от дарения се налага спешно да се направи ремонт на останалата част на покрива.

В сградата на Читалището се съхранява богатия книжен фонд на библиотеката, състоящ се от над 31,000 тома книги, колекция от над 200 на картини на шипченски художници и 150 пластики на известните шипченски скулптори Христо Песев и Христо Боев.
За да се избегне повторение на съдбата на изоставенатата читалищна сграда в гр. Шипка е необходимо да бъдат предприети спешни действия. Като минимум се налага да се махнат керемидите, да бъдат подменени изгнилите греди и дъски, да се постави черна хартия и да се сменят улуците. Получени са 3 оферти, като цените варират от 20 до 22 лв/м2 за труд на покривната част. Общата площ на покрива е 630м2., като общо са необходими около 18,000-19,000 лева за извършване на споменатите дейности.

 

 

Как да помогнете?

1) Парично дарение:

По банков път – банка ДСК, гр. Казанлък
Банкова сметка:
BG73STSA93000004324006, BIC: STSABGS
основание: ремонт на покрив на сегашната читалищна сграда
За удостоверение на дарението ще бъде сключен договор за дарение.
В брой в сградата на Читалището срещу разписка и договор.
чрез Paypal  или директно плащане чрез дебитна/кредитна карта от тук:
 

2) Предоставяне на материали – нуждаем се от черна хартия, улуци, дървен материал, винтове, пирони

3) Доброволен труд от ваша страна или вашия персонал за извършване на ремонта.

4) Търсим купувач за армирано желязо – рулони 8мм и 6мм, както и метални врати и решетки.

Благодарим Ви, че избрахте да подкрепите НЧ „Светлина – 1861“!

Към момента са събрани  1400 лева. Информация за набраните средства за ремонта, ще може да следите на сайта тук – вижте под заглавието.

Благодарности на проф Емилия Друмева, Антоанета Бастрева и нейните съученици, Ганка Косекова, Диана Раденкова, Деляна Маринова, Нели Папазова, Красимира Ганчева, Светиев, Петър Русев, Таня Ганевска и Пепа Буртичелова за събраните към момента средства.

 

Обратна връзка

  Коментари: 1

Вашият отговор