Семинар за сапун 16 август 2018 година

Като част от честванията на Шипка между 15 и 18 август, на 16 август 2018 г. в дома "Чирпанлиева" се проведе сапунен семинар.

Мария Славова и Елица Максимова, които са професионалисти в производството на сапуни и продават ръчно изработени естествени сапуни, но и други козметични продукти, дошли да покажат и обяснят производството на сапун на заинтересованите зрители. Събитието се проведе в новата обновена външна част на музей, който току-що беше завършен през предходната седмица. Освен това Галя Гочева предложила и работна маса за вълна, където гостите могат да изпробват занаятчийството, което е особено интересно за децата.

За производството на сапуни нашите двама инструктори първи представиха използваните съставки на публиката, коит

я, както и че беше доста интересно да гледаш децата. След приготвянето, сапунът трябва да кипи за 4-5 часа. Това беше времето за всеки да седне заедно за разговор и приятен обяд, който също беше предоставен. Гостите също имаха време да купят ръчно изработен сапун и усещане за декорация, а Галя Гочева показа как да направи филцов сапун, който е особено нежен за кожата и между другото, свързан със занаятчиите със сапун и сплъстяване.

о са 100% естествени и органични. Тогава те използват горещия процес за приготвяне на сапуна, който го прави готов по-бързо от студения процес. Този процес беше наистина вълнуващо изживяване за възрастни, които придобиха по-нататъшни познани

След като се наслаждавахме на следобеда, подготвеният сапун беше напълнен под формата и сушени розови цветове и лавандула бяха добавени за особено фина миризма на сапуна. Сапунът за тоалетна беше току-що нарязан на филийки на следващия ден и сега той също е на разположение в магазина за сувенири на музея.

Всичко на всички имаше страхотен ден с много нови неща за учене и хубави разговори, а децата също се забавляваха много.

 

За нас

последвайте ни

+359 884 543 040+359 884 543 040svetlina1861[at]abv.bg
ул. Боян Чомаков 4
6150 гр. Шипка
пишете ни
Сайтът е създаден по проект на фондация OPEN MIND по програма Еразъм + на Европейската комисия в партньорство с НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Подкрепата на Европейската комисия за създаването на този уеб сайт не представлява одобрение на неговото съдържание, което представлява единствено и само възгледите на авторите на сайта. ЕК не носи отговорност за употребата на публикуваната информация на този сайт.
©  2022 Посети ШипкаСъздадено от Стайл нет
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram