Впечатления от художествената галерия Шипка, част 4

За четвъртата статия решихме да ви представим картина, изобразяваща крайбрежен пейзаж, вдъхновен от "романтиката", боядисан от Александър Овсиаников, руски художник, който остана в Шипка. Що се отнася до мястото, ние нямаме повече информация, която да му дава мистичен аспект: това е въображаемо или истинско място…

Позволете ми, на първо място, да ви обясня какво е стилът "Романтика": вариращи от 1770 до 1870; Това е време, когато Европа преживява много преходи, смесени с парадокси:
-Преход към неконтролирана промишлена епоха; Където създаваме машини, за да доминират по-добре природата, но която продължава да вдъхновява усещането за безсилна и уплахата пред него;
-придружен от преход от политически режим (монархия, Република, империя), който бележи период на нестабилност в колективното мислене на народите.
Този Картинен ток, който по този начин е роден в този период, напуска акадицизма на времето (неокласически стил), за да се обърне към нов начин на рисуване, където човешките емоции и усещането на художника са цар (съмнение, страх, лудост, мечта) е Също така в този момент това е мит за Прокълнатия художник, неразбран от съвременниците му.

На картината, която ни интересува, художник Александър Овсиаников е успял незабавно да улови този пейзаж с груба сила, и да предадат чувство на съзерцание и страх срещу този неизмишлено естество. Този пейзаж, изобразен с заплашителни скали на преден план, последван от сърф вълни, а третият от малко селце, разположен в подножието на тъмна и мъглива планина, ни укрепва в идеята за необятност, която ни вдъхновява това Пейзаж.
Цветовете и нюансите, нежно използвани от художника, вариращи от най-ясната до нивото на плажа за малко по малко потъмняват на хоризонта, съчетано с ефектите от засенчването на вълните, ни показват ловкост на художника да представлява вярно Този момент, докато добавяме едно докосване на поезия. Не се оставя удар с четка и се използват различни начини за боядисване, за да се представи текстурата на водата или на тъмните облаци.

Тази картина, която има място на избор в нашата галерия, е с красота наведнъж хаотичен и меланхолия и привлича всеки път, когато очите на претенциозните зрител.

Заглавие: морски вълни
Художник: Александър Овсиаников
Година: неизвестна
Техника: живопис с маслени бои
Ниво на аналитичност: източник: неизвестен

Не забравяйте да ни помогнете да реновираме покрива на читалището чрез нашия уебсайт. Ние наистина се нуждаем от него и това ще ни позволи да защитим това място и неговите творби на сигурно място, така че нашето наследство да е винаги там за нашите бъдещи поколения.

За нас

последвайте ни

+359 884 543 040+359 884 543 040svetlina1861[at]abv.bg
ул. Боян Чомаков 4
6150 гр. Шипка
пишете ни
Сайтът е създаден по проект на фондация OPEN MIND по програма Еразъм + на Европейската комисия в партньорство с НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Подкрепата на Европейската комисия за създаването на този уеб сайт не представлява одобрение на неговото съдържание, което представлява единствено и само възгледите на авторите на сайта. ЕК не носи отговорност за употребата на публикуваната информация на този сайт.
©  2022 Посети ШипкаСъздадено от Стайл нет
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram