Зов за помощ! Какво се случва с покрива на Читалището.

От предишната ни статия знаете, че до момента са събрани 1,400лв от нужните 19,000 за най-минималистичния вариант на ремонт на покрива на действащата читалищната сграда.

Предвид, че за повече от година са събрани по-малко от 10% от нужната сума, а покрива едвам се крепи се обърнахме към Шипченските строители за помощ. На Димитровден строителите имат празник и ние отидохме да ги поздравим и да ги помолим да се включат с доброволен труд, както едно време е била изградена сградата.

На 14ти, 15ти, 16ти и 17ти ноември се проведе първата акция.

Първите два дни Атанас Забунов заедно с доброволците Михаел Плачек от Чехия и Педро Роза от Португалия подпряха и подмениха изгнилите греди в западната североизточната част на сградата.

В събота или неделя се присъединиха майстори строители и доброволци: Бончо Джагалов, Добрин Добрев и още един човек, чието име не знам (моля пишете ми) , Стефан, Цанко, Мильо Шиков, Бобо Карагьозов, Йончо Рачев, Мария Армейкова, Офели Масхенсер. Деница Добрева също се включи с дарение на керемиди, като успяхме да превозим част от тях с буса на Бончо.

ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на всички,  които се присъединиха за спасяване на сградата!!

Със събраните 1400 лева бе закупен дървен материал, черна  мебрана и пирони.

През месец март майсторите предложиха да изберем 5 дни, в които да продължим с ремонта, за да може да стигнем и до проблемната част над библиотеката.  Необходими са още средства за закупуване на улуци, мембрана и още дървен материал. Искаме да приготвим и курбан за майсторите, за което също са необходими средства.

Може да помогнете с доброволен труд през март или чрез дарение.

1) Парично дарение:

– По банков път –
Банка ДСК, гр. Казанлък
Титуляр:
НЧ "Светлина - 1861" гр. Шипка
IBAN: BG73STSA93000004324006
BIC: STSABGS
основание: ремонт на покрив на сегашната читалищна сграда
За удостоверение на дарението ще бъде сключен договор за дарение.
– В брой в сградата на Читалището срещу разписка и договор.
– чрез Paypal  или директно плащане чрез дебитна/кредитна карта от тук:

2 ) Търсим купувач за армирано желязо – рулони 8мм и 6мм, както и метални врати и решетки.

За нас

последвайте ни

+359 884 543 040+359 884 543 040svetlina1861[at]abv.bg
ул. Боян Чомаков 4
6150 гр. Шипка
пишете ни
Сайтът е създаден по проект на фондация OPEN MIND по програма Еразъм + на Европейската комисия в партньорство с НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Подкрепата на Европейската комисия за създаването на този уеб сайт не представлява одобрение на неговото съдържание, което представлява единствено и само възгледите на авторите на сайта. ЕК не носи отговорност за употребата на публикуваната информация на този сайт.
©  2022 Посети ШипкаСъздадено от Стайл нет
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram